Julen - refleksjoner

Fra en av årets ordinære matutdelinger. Her ser vi fire av fem barn i en familie hvor mor ikke har arbeid eller annen inntekt. Familien er nå med i Casas da Noruegas matutdelingsprogram. Foto: Futuro Fra en av årets ordinære matutdelinger. Her ser vi fire av fem barn i en familie hvor mor ikke har arbeid eller annen inntekt. Familien er nå med i Casas da Noruegas matutdelingsprogram. Foto: Futuro

Det lakker igjen mot jul. Mange forbinder julen med familie, gode venner, god mat, en påminnelse om julebudskapet og hyggelig lag. Andre forbinder julen med julegavestress, rundvasking, baking av de 7 sorter, og en svor som ikke blir sprø.
For «våre» barnefamilier i slummen av Rio de Janeiro er det andre tanker som kommer når julen nærmer seg. Klarer vi å skaffe mat til alle – alle dagene? Vil alle i familien kunne være sammen i julehøytiden? Får vi vært sammen med noen som kan gi oss tak over hodet?
Blir minstegutten frisk til jul?


Dette er dessverre virkeligheten for alt for mange barn, unge og familier i slumområdene i Rio de Janeiro. Vi lever et stort sett beskyttet liv i Norge. Familie, barn og barnebarn slipper å være bekymret for hva dagen vil bringe. 
De slipper å gruble over om det blir anledning til å spise noe i dag, eller om man får noe rent vann å drikke. For mange av de barn og familier som bor i slumområdene av Rio de Janeiro er dette virkeligheten barna våkner opp til hver dag. 
Ingen barn skal være nødt til å vokse opp under slike forhold.
Dette slås også fast i FNs Barnekonvensjon. Futuro Rio de Janeiro intensiverer nå sitt matutdelingsprogram før julehøytiden - slik at flere barnefamilier skal få dekket sine basisbehov for mat, rent vann og et minimum av trygghet i hverdagen. Vær så snill – hjelp oss med å nå ut til stadig flere familier som lever under umenneskelige forhold, langt under fattigdomsgrensen.
La din støtte til vårt arbeid være din "varmeste" julegave i år.
Med et beskjedent beløp gir du en mor med 4-5 barn tilstrekkelig med mat gjennom
jule- og nyttårs-høytiden. En matkasse inneholder 21 kg næringsrik mat til en familie på 5-6 personer i 2 uker. Hjelp oss å gi familier i slummen en litt mer verdig høytid. 
Tusen takk – og en riktig god jul!
Snorre Holand
Prosjektleder

Kommenter gjerne:

siste kommentarer

siste kommentarer

arkiv

Lenke

-

Etikettmoln