I dette nyhetsbrevet kan du blant annet lese om systua vår i Rio, vaksineringsarbeidet som blir gjort, og fotballcupen PARE som nå har byttet navn til Norway Ihla Cup. Da vi dessverre ikke har mulighet til å ta med fotballag til Norway Cup i år er denne cupen er flott alternativ. 

Du kan også lese om besøket vi fikk i slumen fra Folkehøgskolene i Sogndal og i Karmøy.

Riktig god sommer!

Les mer »

I månedens nyhetsbrev kan du blant annet lese om hvordan det går på skolen vår i Favaelaen i Rio, planer for fotball denne sesongen, sponsorbesøk i Brasil, samt ungdommer som nylig har kommet til Norge. Se hele nyhetsbrevet vedlagt. 

Neste nyhetsbrev kommer i Juni. 

Les mer »

Forrige uke kom Irene de Oliveira Lima (25) til Norge fra Brasil, og fikk oppleve snø og minusgrader for aller første gang.

Lokalavisa i Rørvik, Ytringen, har laget en sak med henne hvor hun forteller om hvordan det er oppleve Norge som er så forskjellig fra hennes hjemland. Hun snakker også om den nye jobben hun har fått hos AkvaGroup på Rørvik og interessen for fotball. 

I tillegg ønsker Irene å lære seg norsk, og kan allerede by på noen enkle ord. 

Du kan lese hele saken på Ytringen sine nettsider HER!

 

Foto: Knut Sandersen

Les mer »

Vi vil nok en gang takke våre sponsorer på det varmeste for deres oppriktige engasjement og støtte til vårt arbeid blant de fattigste i noen av Rio de Janeiros slumområder. Det er en fornøyelse å treffe næringslivsfolk med et stort hjerte og en høy bevissthet omkring det å bidra i arbeidet for å begrense fattigdom og nød. Hos oss er ingen bedrifter for små og ingen for store. Det ser vi også i det daglige arbeidet i Norge. Både små, mellomstore og store bedrifter viser en vilje til å finne måter å sponse vårt arbeid på når vi kontakter dem. For noen er det økonomisk støtte som er det mest hensiktsmessige, for andre er det donasjoner av nødvendige klær, utstyr eller annet.

Denne gangen vil vi rette en spesiell takk til bedriften Shades of Norway.
For mange er sikkert Shades of Norway kjent som en kvalitetsleverandør av alpinbriller, sportsbriller – raske sådanne, eller solbriller. Shades of Norway er også importør av ordinære briller – og på dette området fant Shades of Norway og Casas da Noruega en felles plattform for samarbeid.

Vi i Casas da Noruega har mer enn 500 elever innregistrert på skolen vår. En god del av disse sliter med redusert syn eller andre synsplager. Det er vanskelig å sitte på skolen og ta til seg lærdom dersom man ikke klarer å tyde det som står i bøkene eller det som skrives på tavla.
Det at vi har fått til et samarbeid med Shades of Norway, gjør at vi nå kan tilby gratis synstesting (i et samarbeid med en lokal optiker), og gratis briller til de elevene som har behov for det. Det har vært en etterlengtet ønske for oss å kunne tilby ekstra hjelp til de av elevene som har plager med synet. Med dette samarbeidet vil vi gjøre det daglige skolearbeidet enklere for mange av våre elever.

Ja – samarbeidet utgjør virkelig en forskjell for mange!

EN HJERTLIG OG EKTEFØLT TAKK TIL SHADES OF NORWAY.
Med et ønske om og en tro på et fortsatt godt samarbeid.

Les mer »

Archive