Edson og vårt helseprogram

Etter mer enn to års sykdom er Edson i dag en sprudlende, aktiv og glad gutt

Edson er i dag en glad gutt Foto: Casas da Noruega Edson er i dag en glad gutt Foto: Casas da Noruega

Edson er født optimist. Til tross for de svært vanskelige forholdene han vokser opp under, er han alltid blid og sprudlende. Han har mange fremtidsdrømmer. En dag vil han bli lærer, den neste er det livredder på stranda, og den tredje dagen er det lege. Men mest av alt drømmer Edson om å bli profesjonell fotballspiller.

Edson bor i slumområdet INPS på Ilha do Governador i Rio de Janeiro.
Her bor han sammen med sin mor og fire av sine andre søsken. Hans storesøster på 17 år har akkurat blitt mamma, så det er svært trangt i skuret på 14 m2 de kaller sitt hjem.
 

I dag har Edson alle muligheter til å følge en av sine mange drømmer. For noen år siden var alt annerledes. Da var han i ferd med å måtte amputere det ene beinet sitt ved kneet. Beinet hans ble angrepet av en kjøttetende bakterie som gradvis spiste opp mer og mer av Edsons legg. Heldigvis fikk vi i Casas da Noruega greie på dette like før han skulle inn på det offentlige sykehuset for amputasjon. Vi fikk han med til et privat sykehus (det er svært stor forskjell på offentlige og private sykehus i Brasil), og her startet de et stort program for å forsøke å redde beinet til Edson.

Etter vel to år med behandlinger og fysioterapi kan vi nå konkludere med at historien har hatt en lykkelig slutt. Vi i Casas da Noruega opplever daglig «Edson-historier» med alvorlig sykdom, dårlige offentlige helsetilbud og barn og unge som får forseglet sin fremtid på grunn av sykdom. Ofte er dette sykdommer som kan forebygges og/eller behandles for en rimelig penge, dersom man får behandlet tidlig. Dette er essensen i Casas da Noruegas helseprogram – aktiv forebygging og tidlig behandling!

Vi må dessverre innse at vi ikke kan hjelpe alle, men med din hjelp kan vi bidra til at barn som ellers ikke har hatt en fremtid, kan fortsette sitt unge liv med sprudlende humør og akseptabel helse.

Kommenter gjerne:

siste kommentarer

siste kommentarer

arkiv

Lenke

-

Etikettmoln