“Små ting for oss kan være stort for barna i Brasil”, sier daglig leder på Stasjonen Hotell

Geir Evensen på Stasjonen Hotell Lillehammer Geir Evensen på Stasjonen Hotell Lillehammer

“Noe av det bedre med dette sosiale prosjektet er at de gir elevene en mulighet til å se andre deler av verden, og får en internasjonal erfaring”, sier eier og daglig leder av Stasjonen Hotell Geir Evensen.
 
Evensen hørte om prosjektet Casas da Noruega under den Brasilianske uken, sist sommer på Lillehammer. Det var tre uker før Veidekkelekene skulle avholdes på Lillehammer. Her stilte Casas da Noruega med 15 gutter og jenter fra sin egen skole Casa Noruega. Det var første gangen elevene var utenfor favelaen (slumområde) og derfor første gang de deltok på et friidrettsstevne. At barna kom fra slummen av Brasil var noe vi alle kunne se i forbindelse med et intervju med barna på NRK.
 
“Jeg så en artikkel i den lokale avisen et intervju om Casas da Noruega og ble veldig interessert”. Vi inviterte derfor barna på middag til Stasjonen Hotell sammen med alle ansatte. Her fikk de mat de kjente igjen: kylling, ris og salat og det var helt klart at dette likte de godt. Den var en sann glede å møte barna. Vi hadde noen frivillige brasilianere, og dette var til stor glede for barna, sier Evensen. Han forteller at Stasjonen er medlem av Hostel International og det er en del av deres filosofi å utveksle kulturelle erfaringer, og dele dette samt ta godt vare på besøkende fra andre land. “Dette skjer over hele verden og vi er stolte av å vise frem den Norske kulturen”.  Og for ikke å glemme, vi har et program for å sende nordmenn til andre deler av verden.
 
Stasjonen ble startet for 25 år siden, rett før OL i 1994. Hotellet har totalt 60 senger fordelt på 25 rom. For fem år siden utvidet Stasjonen og åpnet en kafeteria og restaurant. I Mars 2016 hadde de et kjendis besøk av skuespilleren fra Game of Thrones, Kristofer Hivju. Han spiste middag her i en måned. Det var under innspillingen av den norske filmen Birkebeinerne. Jeg husker at alle de ansatte var veldig fornøyde og ikke minst veldig spente på filmen.
 
Helt avslutningsvis spør vi Evensen om han kan komme med en oppfordring til andre næringsdrivende. “Små bidrag fra oss kan gjøre store forskjeller for barna i Brasil, og det har vi råd til”, sier Evensen. Det hører med til historien at Evensen og hans ansatte har sørget for at mange mødre med barn i år får utdelt en matkasse til jul fra Stasjonen. Matkassen rekker til en mor og hennes 4-6 barn og vil gi de mat gjennom julen – Tusen takk.
 
Les mer om Stasjonen:
www.stasjonen.no
www.facebook.com/Stasjonen/

Leave a comment:

News archive

keywords